Welke scootmobiel past bij mij?

Welke scootmobiel past bij mij?

Er zijn veel verschillende soorten scootmobielen op de markt. Op het eerste oog wordt het grootste onderscheid gemaakt door het aantal wielen: drie of vier. Vervolgens zijn er twee verschillende soorten scootmobielen waaruit u een keuze moet maken: opvouwbaar of vast. Maar hoe weet u nu welke scootmobiel het best bij u past? Een goede keuze maakt u als volgt:

  • Een 3-wiel scootmobiel is wendbaar, een 4-wiel scootmobiel is stabieler. Bent u redelijk goed te been en vindt u het belangrijk overal eenvoudig tussendoor te manoeuvreren, dan is een 3-wiel scootmobiel waarschijnlijk ideaal. Bent u slecht te been en vindt u stabiliteit belangrijker dan de draaicirkel? Kies dan voor een scootmobiel met 4 wielen.
  • Gebruikt u uw scootmobiel veelvuldig, dan is een opvouwbare scootmobiel meestal niet de juiste keuze. Een vaste scootmobiel biedt meer veiligheid, comfort en betere voorzieningen als mandjes en schokdempers. Een opvouwbare scootmobiel is vooral ideaal voor als u uw scooter regelmatig mee wilt nemen in de auto.

3-wiel scootmobielen

Een scootmobiel met 3 wielen is extra wendbaar en heeft een kleine draaicirkel. Hierdoor is deze scootmobiel uitermate geschikt om in winkels te rijden en om boodschappen te halen in kleine gangpaden. Door de vormgeving van een scootmobiel met drie wielen heeft u voorin meer beenruimte. Daarnaast is een dergelijke scootmobiel lichter en dus koersvaster. Heeft u behoefte aan extra stabiliteit, overweeg dan een 4-wiel scootmobiel.

Scootmobiel met 4 wielen

Bent u op zoek naar een extra stabiele scootmobiel waarop u zich te allen tijde veilig voelt? Dan adviseren we u een scootmobiel met 4 wielen. Door de vier wielen, twee voor en twee achter, biedt een scootmobiel met 4 wielen extra stabiliteit, ook in de bochten. Een 4-wiel scootmobiel is wel wat zwaarder en minder wendbaar dan een scootmobiel met 3 wielen.

scooters